Înainte de procurarea sau consumul de apă, citiți informația de pe etichetă!!
 
Întotdeauna când alegem apă minerală, trebuie să fim ghidați în primul rând de compoziția și puritatea ei. Principalii parametri care trebuie urmăriți sunt: gradul de mineralizare totală și compoziția specifică. Este esențial ca fiecare dintre noi să citim cu atenție etichetele apelor minerale pentru a putea evalua modul în care acestea pot genera efecte asupra organismului.
Apa îmbuteliată este de două tipuri: minerală și potabilă. Apa minerală - apa dintr-o sursă naturală, cu compoziția originală a mineralelor. Orice altă apă, care trece un proces de pregătire sau filtrare se numește potabilă.
 
Apa minerală
 
Apele minerale pot fi de masă (cu o mineralizare până la 1 g / l), de masă curativă (cu o mineralizare la 1 la 10 g / l) și curativă (cu o mineralizare mai mare de 10 g / l). În categoria apelor curative sunt incluse și cele cu un conținut ridicat de componente biologice active (sulfură de fier, iod, brom, fluor și altele), chiar și cu o mineralizare totală redusă.
• apa de masă. Aceasta apă minerală (naturală), este potrivită pentru consumul zilnic. Conținutul de săruri este până la 1 g / l și corespunde  recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru calitatea apei potabile.
• apă de masă curativă. Sunt mai multe branduri de ape minerale de pe timpurile sovietice. Aceste ape, în general, sunt pentru consum curent, dar nu și pentru pregătirea bucatelor. Ele au un efect terapeutic, dar numai atunci când sunt utilizate în mod corect la sfatul medicului.
• apă curativă. Denumirea vorbește de la sine. Apa este utilizată exclusiv în scopuri terapeutice.
Ultimele două categorii nu sunt recomandate pentru consumul zilnic, sunt produse "pentru tratarea bolilor și îmbunătățirea  sănătății." Apa curativă poate vindeca anumite boli, numai în cazul recomandării de medic. Multe din apele minerale curative, de exemplu, pot modifica aciditatea  și provoca efecte laxative, astfel încât consumul lor necontrolat poate dăuna sănătatea.
Dar apa minerala de masa este exact ceea de ce are nevoie un om pentru consumul zilnic sau pregătire hranei. Ea se potrivește cât adulților, atât și copiilor, potolește setea,  Este potrivit pentru adulți și copii. Ea potolește setea, îmbogățește organismul uman cu microelementele necesare în cantități optime.
Informația despre nivelul de mineralizare al produsului este în mod obligatoriu plasată pe etichetă, care trebuie examinată cu atenție. Doar după aceasta se hotărăște, dacă acest produs vă convine.
 
• În decursul zilei, corpul uman pierde în mediu de la 1,5 la 2,5 litri de apă - pe vreme caldă și în timpul activității fizice pierderi de apă cresc. Aceste pierderi de apă sunt necesare de restabilit , în caz contrar există o amenințare de o tulburare metabolică.
• Una dintre problemele cauzate de lipsa de apă și în deosebit relevant pentru femei este pielea uscată. Dacă dorim să avem o piele elastică avem nevoie de un consum suficient de apă, pentru hidratarea interioară a pielii.
 
• Pentru restituirea lichidului corpului este de ajuns de a consuma apă potabilă sau puțin mineralizată.  Nu există alte lichide: ceai, cafea, sucuri de fructe, nectaruri – care pot fi comparate cu apa și o pot înlocui. Toate lichidele care conțin cofeină si zahăr reduc hidratarea organismului.
 
• Pentru consumul zilnic într-o perioadă îndelungată este cel mai bine de băut apă plată, ne carbogazificată.
• Pentru pregătirea hranei și pentru consum se recomandă de băut produse cu o concentrație de substanțe minerale mai puțin de 1 g per litru. Apa de la robinet chiar și după fierbere poate provoca boli de rinichi - din cauza unei abundenței de săruri minerale. Apa de la robinet poate fi consumată, dar nu în permanență.
• Fierberea repetată a apei este dăunătoare pentru organism, deoarece din apă este eliminate oxigenul dizolvat – apa se transformă într-o "apă moartă".
• Este nevoie ca rata zilnică de apă să fie repartizată pe toată ziua - nu este necesar să fie consumată dintr-o dată. Apa este necesară pentru reglarea tuturor funcțiilor organismului. Senzația de sete este, de fapt, ultima “strigare” a organismului care are nevoie urgenta de apă.
 
• Medicii recomandă consumul apei cu o jumătate de oră înainte de masă și două-trei ore după masa, pentru a normaliza procesul de digestie.

 

• Un număr de săruri și microelemente sunt necesare organismului, dar mineralizarea totală nu trebuie să depășească 0.7-1 g / dm3.
24.01.2020